<< Return to the
rainforest

Fauna & Flora

  read/write comments to this page

Zwerm even rond tussen de Australische plantensoorten en natuurlijk ook de typische diertjes. Ik probeer altijd wat bij te leren over de namen van planten, bomen en dieren, doch het is niet altijd gemakkelijk om die te weten te komen... En soms kom ik de naam dan te weten en dan vergeet ik hem, zo gaat dat.
Klik op onderstaande foto's om bijbehorend album te openen.

Wander around between the Australian animals and plants that passed my way.
Click the photos to open the photo albums.

 

Verbazend is hoeveel vogels je hier overal hoort en ziet. Waarschijnlijk niet veel meer dan thuis, maar omdat het andere soorten (en grotere) zijn valt het op... Maar om er een foto van te hebben moet je niet alleen rap zijn maar vooral goeie telelens hebben, en dat is niet het geval. Sommige vogels zijn zeer tolerant wanneer je dichterbij komt, maar de meeste jammergenoeg niet... Vind hier dus een kleine collectie vogelfoto's.
Mijn bron voor Australische vogelnamen is http://www.birdsinbackyards.net. Is trouwens ook mooi om eens alle vogelsoorten te zien die ik niét te zien krijg :)
When I see birds and have enough time, I try to capture them -with my camera obviously- as good as it gets... An interesting site for Australian bird names is http://www.birdsinbackyards.net...
Naast vogels zijn we op elke trip op onze hoede voor het spotten van dieren in het wild. Na bijna twee maanden heb ik dan toch de eerste kangoeroes en wallabies gezien, maar andere inheemse creaturen zoals wombats, koala's e.d. blijven zich nog steeds goed verbergen. Dat maakt het alleen maar spannender voor mij, en voor de kijker thuis natuurlijk!
Lots of typical animals are still playing hide and seek with me, but it's only a matter of time. They can't hide from my spying eye and -if I've got the time- camera!
Geen eiken, beuken en sparren in dit verre continent... Wel palmen en heel veel soorten eucalyptus (wordt hier gumtree genoemd), aangevuld met een onnoemelijke varieteit aan ongekende bomen.
Trees!